Forza Juve!
Door: Sandy de Vreede
24 Oktober 2013 | Spanje, Madrid
Het is donderdagochtend, the day after. We liggen nog lekker te lummelen op bed. En na te genieten van de wedstrijd. Wat een belevenis. Ik heb niet eens alles meegekregen van de wedstrijd zelf, omdat ik mijn ogen uitkeek. Je weet als supporter wat die Italianen voelen, maat het is heel anders dan een uitwedstrijd bij Feyenoord. Juve heeft allerlei supportersgroepen die zich ook onderscheiden met eigen kleding. Wij stonden vooraan in het vak (4-hoog-achter. Ik herkende de spelers bijna niet) tussen de groep Drughi. Op de rand van het vak stonden 2 gasten die met hun rug naar het veld stonden. Zij hebben dus helemaal weinig van de wedstrijd gezien. Eén was de zeg maar de dirigent. En de ander zijn assistent. Bij Feyenoord gaat er gewoon iemand zingen en/of klappen en valt de rest in. Hier wordt aangegeven wat er gezongen gaat worden. De dirigent telt ook met zijn vingers in de lucht. Hij geeft precies aan wat er moet gebeuren. Strak georganiseerd. En dat gaat bijna de hele wedstrijd zo door. Echt bizar om te zien. Ik heb meegeklapt en soms gezongen. Het werkt toch aanstekelijk. Wij vonden het allebei leuk dat het 1-1 werd. Het hele vak ontplofte. Dat was echt juichen op zijn best. Gelukkig heeft Real Ronaldo en was de einduitslag gewoon 2-1.
Nu zijn we nog aan het bijkomen. Gisteren was een drukke dag. We hebben door de stad gelopen en zijn onder andere op het Plaza Mayor geweest. Verder hebben we in een sneltreinvaart het Museo Reina Sofía bezocht. Het ging mij vooral om de schilderijen van Dali en Picasso. We hebben Picasso’s Guernica in levende lijve mogen aanschouwen. Ook weer een hoogtepunt.
En we hebben een kopje thee/warme chocola in het Ritz Hotel gedronken. Lekker zitten in de foyer tussen alle pracht en praal. Dan weet je niet wat je ziet. Krijg je een zilveren theepot met een zilveren theezeefje in een zilveren bakje. En lekkere koekjes op een zilveren schaaltje. We zaten op twee tronen en keken onze ogen uit. Ik denk ook niet dat ik ooit in zo’n luxe wc ben geweest. Het was de 16 euro meer dan waard ;-)
We hebben gisteren ook ff de zon gezien. Dus daar hebben we ook nog in gezeten op het plein voor het Reina Sofía. Heerlijk. Het was echt een welbestede dag. Dat was ook wel te merken aan onze benen/voeten. Een massage was geen overdaad geweest. Maar helaas. Wij zijn geen spelers van Real.
Maureen is net klaar met douchen. Dus dat ga ik nu doen. Voor vandaag staat het Prado nog op het programma en verder zien we wel.
En thanx voor jullie berichten. Echt leuk om te lezen. We hebben hier op bed liggen lachen.
Sandy en Maureen
24 Oktober 2013 - 19:41
Angela :
Sooooooooow €16 euro voor een wc :o.... Erg leuk om te lezen, ik zie mezelf staan bij een wedstrijd van juve.....maar leuk om te lezen. Heel veel plezier nog daar. Groetjes Angela -
24 Oktober 2013 - 21:54
Nathalie:
Hallo,
deze luiaard heeft eindelijk weer eens haar mail gelezen!!
Leuk allemaal! Jammer van de regen, maar gelukkig hebben jullie je er weinig van aangetrokken!
Morgen ben je alweer terug. Ik hoop niet dat je je verheugd op een fijne avond sporten, want ik had eigenlijk voor mezelf besloten dat ik in de vakantie niet zou gaan.... ik denk dat je er stevig van zult balen;)!
Ik ben ondertussen 2x uit eten geweest, naar het theater, heb mamma verlost van mijn troep op zolder, ben naar Haarlem geweest.... en dat was het wel zo'n beetje. Nog wat voor school gedaan, je weet hoe het gaat!
En nu is het eind van de vakantie alweer in zicht. Eigenlijk wilde ik nog naar de bios deze week.... weet niet of dat nog gaat lukken. Morgen om half 5 "Two guns" misschien, maar ik weet ondertussen wel hoe het met die voornemens gaat. Bovendien is het nog altijd herfstvakantie en dan is de bios overvol! Vooral overdag....
Nou tot snel!
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Nathalie -
25 Oktober 2013 - 09:33
Lisette:
Lieve Sandy,
genoten van je verhalen en leuk om eens in de wereld van het voetval meegenomen te worden!
Voor jou onbegrijpelijk maar ik ben een totale leek op dat gebied!
Madrid lijkt mij een fantastische stad trouwens: gaaf dat je Guernica hebt gezien!
En leuk om eens zo sjiek thee te drinken met pinkje omhoog zeker!
Goede reis terug ook voor je collega/reisgenote.
Liefs van SET