Sangria en Spiderman
Door: Sandy de Vreede
30 September 2014 | Spanje, Madrid
weer een bericht van Sandy. Ja, het wordt vervelend. En waar ben ik dan nu? In bed in een hotel in de Calle de Toledo. Oja, en dat is in Madrid. Ik ben hier weer met Maureen en het is ook al weer voor een voetbalwedstrijd. Dit keer is het niet Real, maar stadsgenoot Atletico die tegen Juventus speelt in de Champions (?) League. De wedstrijd is morgen en wij zijn hier sinds zondagmiddag. Madrid voor een 2e keer is fijn. Je weet waar je heen moet en er zijn nog genoeg dingen waar we vorige keer niet aan toe gekomen zijn. We hebben nu een ander hotel en ontdekken weer een heel ander gedeelte van Madrid. Echt super.
Zondagmiddag zijn we eerst op een terras gaan zitten om tapas te eten. En de sangria mocht ook niet ontbreken. De temperatuur was goed, maar het regende wel een tijdje. Geen probleem, want wij zaten onder een luifel. Het eten was heerlijk en ondertussen schoven er allerlei mensen voorbij. We hadden wel uren kunnen blijven zitten, maar we zijn uiteindelijk toch verder gegaan. We zijn naar het Plaza Mayor gelopen en hebben wat winkels bekeken. Het was druk in de stad. De Madrilenen waren zelf ook op pad. Gezellig. We hebben nog een ijsje gegeten en na nog een stuk lopen zijn we teruggegaan naar ons hotel. Maureen heeft trouwens last van haar knie. Dus we lopen wat langzamer. Maar dat is een mooi tempo om alles te bekijken.
Terug op onze kamer hebben we gelezen, thee gedronken en gelegen. En toen was het half negen en hadden we geen zin meer om op pad te gaan. Dus we zijn doorgegaan met lezen, liggen en thee drinken. En uiteindelijk gaan slapen.
De volgende ochtend weer vroeg op. Met de metro naar Atocha gegaan en daar in een tent ontbeten met churos, koffie en verse sap. Lang leve de zongerijpte sinaasappelen uit Spanje. Daarna naar het museum Thyssen-Bornemisza gelopen. Met onderweg steeds een stop in allerlei winkeltjes. Een perfect loopje dus.
Plaats ik net dit bericht, is de helft weg. Dus een nieuwe poging. Terwijl wij beneden in het hotel een ontbijten hebben besteld.
Het museum bleek dus dicht te zijn op maandag. Lekker handig weer van ons. Maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn met de metro naar het stadion van Real Madrid gegaan. Maureen wilde voor haar zoon graag het zwarte Champions (?) League shirt kopen. Dat was in de stad nergens te krijgen, maar in de shop van Real uiteraard wel. Dus dat is gelukt. Daarna hebben we nog wat gedronken in het Real Madrid café. Dat zit in het stadion en je hebt uitzicht op het veld. Op het veld stonden echt een een hele landing lampen. Het leek wel een illegale wietplantage. En daartussen liepen twee manneke met een grasmaaier. Ik heb er een foto van gemaakt. Maar helaas kan ik die niet plaatsen met mijn IPad. Jammer, want we hebben ook hilarische foto's van ons met Spiderman op het Plaza Mayor. Spiderman loopt daar rond om met toeristen op de foto te gaan. Het is een dikke man in een strak verwassen spidermanpak. Het ziet er niet uit en daarom is het leuk. Bovendien doet hij het heel leuk. Maar jullie moeten wachten op de foto's tot ik thuis ben. Dan kunnen jullie ons pas zien vliegen met Spiderman.
Na het Real café zijn we teruggegaan naar het hotel. Daar hebben we een broodje gegeten. En vervolgens zijn we naar de kamer gegaan om ff met de beentjes omhoog te liggen. We hebben voor de zekerheid de wekker gezet en om ongeveer 18 uur zijn we weer de stad ingegaan. Langs winkeltjes en uiteindelijk op het Plaza Mayor op een terras gaan zitten. We hebben sangria besteld. Dat ging niet helemaal goed. Wij dachten een karaf van een halve liter te hebbenbesteld, maar de ober bracht ons vrolijk twee enorme bierpullen van een halve liter vol met sangria. Dat was lachen. Gelukkig hebben we een hele tijd op het terras gezeten. Dus we zijn een aardig eind gekomen. Een hapje erbij en vermaak van Spiderman. Rond 21 uur zijn we een tentje ingedoken om paella te eten. Een lekker Spaans gerecht op de Spaanse etenstijd. We passen ons gemakkelijk aan. Nog een lekker toetje genomen en weer rustig naar het hotel terug gelopen.
Nu zitten we dus aan het ontbijt. We gaan zo met de metro naar het museum. Dat is nu gelukkig wel open. En vanmiddag gaan we de stadiontour doen in het Estadio Vicente Calderon. Het stadion van Atletico. Weer een leuke dag voor de boeg dus. Ik meld me nog wel een keertje, denk ik. Voor nu allemaal een fijne dag en de groetjes van ons.
Maureen en Sandy
30 September 2014 - 08:31
Corry:
Hoi Sandy
HAHAHAHAHA. Wéér gevlogen die vogel! Madrid is geweldig. Vooral dat Thyssen.
Maar ook de oude gevels, een heel aparte sfeer. Geniet er lekker van. Stel je je wel voor áls we ooit nog een afspraak maken.haha
Veel liefs corry -
30 September 2014 - 10:20
Mimi:
Kom ik gisteren op kantoor en herinnerde me ineens dat je weg zou zijn en ik vrijdag heb verzuimd om jullie een fijne tijd te wensen. Bij deze, maar zo te lezen komt t weer helemaal goed! Groetjes, Michaelle -
30 September 2014 - 11:09
Sam:
Hey Sandy en Maureen,
Klinkt weer heel geslaagd! Nog geen museo del jamon? hahah
Geniet ervan en maak er een geslaagde week van hebben jullie wel verdient! Ik ga nog wel even opzoek naar jullie hoor tijdens de wedstijd atletico- juventus ;-)
Maureen, beterschap met je knie!
Liefs Sam -
30 September 2014 - 11:49
Leny :
Hallo Sandy en Maureen,
Nou jullie vermaken je wel hè, met lekker eten en de nodige karafjes Sangria.
Leuk, dat jullie in een ander gedeelte van Madrid zijn.
De musea zijn daar dus ook dicht op maandag, komt me bekend voor.
Nou meiden nog lekker een paar dagen genieten, veel plezier bij de wedstrijd morgen.
Liefs en groeten
Mama en Bauke. -
30 September 2014 - 17:23
Trommelmeisje:
He san..
Jaja..en in italie maar aan de thee zitten...en nu liters sangria weg werken...;-) veeeel plezier xxx -
30 September 2014 - 20:10
Ton:
Hoi Sandy en Maureen
Wat leuk weer wat over jullie te lezen. Hoe het is en een andere kant van Madrid. Jammer van het museum bezoek maar inderdaad net als in Nederland ook op maandag gesloten. Dan kunnen jullie toch weer iets anders plannen. En dan morgen de wedstrijd hopelijk kan ik jullie zien zitten op het scherm ik kijk er naar uit. Geniet er van en we zien je wel weer als jullie terug zijn.
Dikke knuffel van Pa en Nan -
01 Oktober 2014 - 16:26
PdK:
Ik lees het wel weer: een echt zware reis die jullie maken.... Valt niet mee toch om zo je vrije dagen door te moeten brengen.